Reco logotype För företag

Vad söker du?

Reco logotype
Johan O
Skrev om SVEA SOLAR AB Bekräftad företagssida

Om två veckor har det gått 2 år sedan vi skrev på avtalet med Svea Solar. Anläggningen, som skulle ta 6 månader att slutföra, är fortfarande inte klar och vi väntar på installationsförsök nummer 3. Detta efter att det blivit omfattande nedslag i tredjepartsbesiktningen på de första 2 försöken. En anmärkning från senaste besiktningen var att man blandat tillverkare av kontakter i anläggningen mellan solpanel och optimerare. Denna avvikelse ville ansvarig områdeschef lösa genom att Svea Solar skulle ta över produktgarantierna, eftersom att man brutit mot tillverkarnas krav för gällande garantier. Han påpekade att man löst liknande anmärkningar på flertalet anläggningar på detta vis. Jag som kund behövde då informera honom om att det strider mot svensk och internationell elstandard och att den största anledningen till att jag inte godkänner detta är för att man riskerar en ökad värmeutveckling och ljusbågar som kan leda till brand i mitt hem! En orimligt lång tid efter att jag tvingats "utbilda" experterna som jag anlitat för att få en "helhetslösning", får jag återkopplingen att riskerna gällande brand stämmer och att de nu behöver åtgärda avvikelsen så att det inte längre är blandande kontakter från olika tillverkare i anläggningen. Åtgärden som presenterats nu är att de ska sätta upp nya, "bättre" paneler med rätt kontakt för att åtgärda felet. Jag behöver då själv läsa på databladet för de nya panelerna för att se att de inte har samma hållfasthet mot snö och vindbelastning som panelerna som redan är monterade. De har också 3år(!) kortare garanti, samt annan färg på ramen runt panelen som förstör det estetiska på mitt svarta tak. OBS! Detta är bara en av de många avvikelser och turer som jag haft och har pågående med detta undermåliga företag. Jag lyfte denna avvikelse specifikt då jag vill betona att detta företag är redo att lämna halvfärdiga installationer med brandsäkerhetsrisker om man som kund inte läser på och i detalj kan påvisa detta. Då det är begränsat till 3000 tecken när man sätter betyg på Reco får inte ens en bråkdel av problemen plats, tyvärr. Nu väntar jag på återkoppling i mitt ärende från en Customer Loyalty Specialist. Jag har bett honom om att få komma i kontakt med Svea Solars nya VD Mattias Ringqvist, då ingen annan i hans organisation lyckats slutföra detta projekt på snart två år. Jag hoppas på att Svea Solar tar sitt ansvar i detta ärende och slutför projektet med någon form av ekonomisk kompensation. Även detta har de tidigare lovat men nu backat på utan förklaring. Akta er för detta oseriösa bolag!

Tipsa en vän om SVEA SOLAR AB