Precis flyttat in en en lägenhet som enligt säljaren ska ha städats av Nox. Säljaren uppger att han betalat 4500 kr för detta. Tyvärr har han betalat dyrt för ingenting alls. Vi har fått städa hela lägenheten en gång till allt eftersom fuskstädningen upptäckts. Toaletter: Stopp i avlopp till handfat. Fullt med tvålrester och gegga i röret. Hår i vattenlåset. Kalkavlagringar i duschkabin och på duschblandaren och dess rör. Inte städat bakom/under tvättmaskinen. Golvbrunn inte alls städad, fullt med stor hårboll och gegga. Gallret inte torkat på undersidan. Del i vattenlås borta på lilla toan, luktade. Fick köpa nytt vattenlås. Kök: Klibbigt stänk på kaklet över spishällen/under fläkten. Fläkten slarvigt torkad och dåligt återmonterad imkanal. Golvlister fulla med fett vanpå Ungnen inte rengjord i taket, endast sprayad med rengöringsmedel, därför fick vi avbryta matlagningen och göra rent ugnen i en timme innan vi kunde fortsätta laga mat. Övriga rum: Torkränder efter dåligt sköljd trasa i skåp och garderober. Garderober aldrig flyttade, massor av damm under och bakom. Persienner inte rengjorda, damm och fett. Förutom att det tog bort glädjen av att flytta in i vårt nya hem fick vi lägga ett par dagar på att utföra den städning som NOX tagit betalt för. Det är inte ofta vi skriver recentioner på det här viset, men i det här fallet känns det befogat att varna andra som funderar på att betala mycket pengar för att slippa städa. NOX har lärt oss att nästa gång vi köper en lägenhet kommer vi att begära att få kontrollera att lägenheten är städad INNAN vi betalar för den.
Skrev om NOX AB
Svar från NOX AB
Hej Bengt Erik, jättetråkigt att ni inte är nöjda med städningen och självklart vill vi åtgärda allt du inte är nöjd med! Gällande det du skriver så skruvar vi inte isär vattenlås eller åtgärdar stopp i vattenlås eller golvbrunnar. Vattenlåset är något säljaren ska ha åtgärdat innan om det är stopp. Men självklart rengör vi golvbrunnen och handfatet och vi ber om ursäkt om det var dåligt gjort. Kalk ska vi självklart ta bort! Sitter det väldigt hårt kan det vara så att de inte lyckats få bort allt men vi vill gärna få en ny chans och komma tillbaka och försöka igen. Vi städar endast bakom tvättmaskin, garderober och andra tunga möbler om säljaren av bostaden har dragit fram dem innan städningen, vi vill inte dra fram något eftersom vi då riskerar att skada golven. Detta informerar vi om i bokningen. Vi rengör köksfläkt men ibland kan det vara så att man måste byta filter vilket vi inte gör. Vi rengör inte heller persienner i en vanlig flyttstädning då det är risk att de går sönder. Men allt det du skriver vill vi självklart åtgärda och vi städar gärna även bakom alla tunga möbler om ni vill dra fram dem åt oss. Vi kan göra en helt ny städning eftersom det är flera moment du inte är nöjd med. Vi är en seriös städfirma och gör hundratals flyttstädningar varje månad, det är verkligen inte så här vi vill att en kund ska känna efter en städning. Du får väldigt gärna höra av dig till oss på info@noxab.se eller 018-60 48 00 eftersom vi inte vet vilken bostad det här gäller. Ha en fortsatt fin dag! Med vänlig hälsning, NOX