Uppdraget i sig utfördes katastroftalt, men ger ändå 2 stjärnor på grund av bra kompensation från företaget. De 3 största problemen: 1. Offerten är otydlig och det som står ska ingå, det ingår inte. I mitt fall stod det t.ex att det ingår en lastbil och att den kan lastas upp till 20 kubik. Det står däremot INTE att lastbilen endast kör en vända, och att du får betala dubbla priset om allt inte får plats på en vända. Det står även att alla möbler plastas in, men det fanns absolut noll plast med i bilden. Flyttkillarna frågade t.o.m mig om jag hade någon plast de kunde lägga på botten i lastbilen så att madrasserna inte skulle bli blöta. Sen står det ju underskrivet med fet stil att det inte finns några dolda kostnader, men det fanns det uppenbarligen eftersom de krävde dubbla priset för att slutföra uppdraget när de insåg att allt inte fick plats på en vända. 2. När jag ringde säljaren (affärsutvecklingschefen) bemötte hon mig arrogant med att "Du har onormalt mycket saker för att bo på 51 kvm." Hon frågade mig om jag hade 50-60 kartonger och jag svarade ja, och då sa hon att det var alldeles för mycket. I deras villkor står det däremot att man ska räkna på 1 låda per kvm, och jag hade 51kvm lägenhet plus 8kvm förråd vilket då är helt normalt enligt deras villkor. Hennes förslag på kompensation var också under all kritik, både gällande extrakostnaden och den kasst utförda städningen. Det var först när jag skickade in ett mail som hanterades av deras CEO/ägare som ett bra kompensationsförslag erbjöds. 3. Så otroligt mycket slarv och stök som orsakade massa merarbete för mig på grund av att jag behövde ringa runt, reda ut saker, skicka mail, dokumentera allt osv. Här är en lista med de brister som uppstod i uppdraget: 1. Flyttkillarna kom 3 timmar senare än utlovat. 2. Ingen av flyttkillarna pratar svenska. Det hade inte gjort mig något alls om vi hade kunnat kommunicera på engelska istället, men det kunde vi inte heller. En av flyttkillarna pratade tillräckligt mycket engelska för att vi åtminstone skulle kunna försöka förstå varandra. 3. När flyttfirman kommer till nya lägenheten med min bäddmadrass till sängen och lägger den på resårbottnarna så droppar/rinner det vatten från hela bäddmadrassen. Flyttkillarna skyller på att det regnar och säger att jag kan använda en hårfön för att torka madrassen. 4. Mitt nya köksbord fick två repor under flytten. Inte heller det skyddades med någon form av plast eller liknande. 5. Flera flyttkartonger kom in helt fuktskadade i botten. 6. När flyttfirman har lämnat av det sista i nya lägenheten & åkt iväg så går jag tillbaka till gamla lägenheten för att hämta min verktygslåda. De har då lämnat både ytterdörr och balkongdörren helt på vid gavel och hela lägenheten är tänd. Det står dessutom möbler kvar i badrummet. 8. Städningen var katastroftalt slarvig och underkändes. De hade bl.a släng ett batteri i toaletten. Mitt enda plus: Allt kompenserades med 5400kr.
Skrev om Flytt & Städ Sverige AB