Reco logotype För företag

Vad söker du?

Reco logotype
Hans Erik B
Skrev om Vesivek Sverige AB Bekräftad företagssida

Mycket är bra men jag kan tyvärr inte rekommendera dom. Det blir både ros och ris. Vi lade om tegeltak på ett hus från 1990. Huset har 45 graders lutning och s.k. tätskikt av masonit. Vi lade också om garagetaket som ansluter lite förskjutet mot huset. Det jag tycker är bra: - Installerat material - Garantier - Bemötande från i företaget i allmänhet - Avtalet - Pris i förhållande till konkurrenter - Brister i plåtjobb ordnades mycket fort Det jag inte tycker är bra: - Bristande förståelse för hus med mekanisk ventilation då takfönstret tas bort dag 1 och det nya monteras dag 2. När jag kom hem hade vi ett stort gapande hål i taket i badrummet och kallt var det. Plast för fönstret fick jag sätta dit själv. Vesivek anser dock att de meddelat mig i förväg att jag får göra det själv. Miss blev det i alla fall. Dag 2 kom sedan en annan firma som tog ansvaret för att åtgärda isolering och husets fuktspärr. Noteras att Vesivek endast hänger upp det nya takfönstret i den nya läktkonstruktionen. Ingen ram upp mot fönstret finns att lägga isolering mot. Isoleringen får sprutas i den 8cm stora glipan mellan fönster och den tidigare ramen som nu är för kort. - Vi fick ingen chans att välja utförande på takfönstret. Nu blev det ett handtag högst upp som måste manövreras med en pinne. Det finns andra utförande på fönstert hos Velux med handtag i nederkant. Det hade ju varit perfekt. - Personalens inställning till arbetet kanske inte är på topp. De i förväg nymålade vindskivorna och takfotsbrädorna hade någon promenerat på och lämnat stora tydliga svarta fotspår på. Dessa monterades. Vesivek åtgärdade skyndsamt genom att måla över fotspåren. - Hustaket blev en aning längre. Maströret för TV antennen som ska vara kvar (beredskapskäl) böjdes då bara utåt istället för att justera de två andra nedre fästena utåt en bit. Den pekade också fel. Vesivek vred dock antennen rätt efter tillsägning. När arbetsledning var på besökt kommenterade jag lutningen på antennen. Arbetsledningen svarar då "vi lägger tak och sysslar inte med antenner". - Rivning går fort, alldeles för fort och då med skador på huset. -- Stuprörsfästena bryts bort med skruvar och allt utan att man ens försöker skruva ur dom. Ibland följer även bitar av panelen med. Kvar blir tomma hål där de nya fästen inte går att skruva i. Panelen bad jag Vesivek att få åtgärda själv. -- Takfotsbrädan där utegivaren till värmepumpen satt bröts bort utan att utegivaren först demonterades. Det drog med sig en halvmeter kabel ut och det tog stopp när den fortfarande satt fast i värmepumpen. Givaren bröts sedan loss från brädan. Jag bad att få montera givaren själv igen. -- Tomten runt huset var grovstädad. På garageuppfart och på gatan utanför fanns dock sylvassa plåtbitar och skärvor kvar. Har du ett tak utan takfönster och andra speciella hörn och anslutningar samt kan acceptera lite skador på fasad etc så är Vesivek ett alternativ. Man lägger tak, och annat sysslar man inte med.

Tipsa en vän om Vesivek Sverige AB