Slipa golv i Stockholms län

Känner du att golven hemma borde fräschas upp eller vill du ha en ny stil? Ett nyslipat trägolv är vackert och mår bättre än ett som inte tas om hand. Ett gammalt lackat trägolv får nytt liv av en ordentlig slipning och oljning!

Det går förstås att hyra maskiner och slipa själv, men det är ett tungt jobb som kräver lite skicklighet för att det ska bli riktigt bra. Här på Reco.se har vi listat hantverkare som är proffs på att slipa golv, de med bäst rekommendationer och omdömen från tidigare kunder landar självklart överst för att göra det lätt för dig.

Hyr du in någon för att slipa ditt golv slipper du själv hyra slipmaskin och polermaskin och gå fram och tillbaka i rummet konstant i en hel helg. Blir det fel i gör-det-själv processen kan det dessutom bli dyrare i längden än om du anlitar en hantverkare. Tänker du trots varningen om mycket jobb och stora maskiner att "det här fixar jag!" så ska vi på Reco.se guida dig lite inför golvslipningen.

Börja med att hyra en golvslip över helgen eller de dagar du tänkt jobba på. Kom ihåg att hyra hörselskydd, skyddsglasögon och munskydd på samma gång, om du inte har det hemma!

När du tömt rummet på lösa föremål är det dags att kontrollera så att inga spikar eller andra ojämnheter sticker upp från golvet - ett slippapper kan kosta upp emot 100kr/st (!) så du vill inte att de ska gå sönder i onödan. Använd grovt slippapper för att ta bort allt som är gammalt och slitet, de fina sandpappret används sedan för att få bort slipmärken och släta ut det sista.

Läs mer »
Värmdö  (1 st)
Norrtälje  (1 st)

Topp 25 golvslipare i Stockholms län

• Mathias M
    Mathias M: Personalen var främst proffesionellt samt kundbemötande. Arbetet gick inte att klaga på då det blev som tänkt. jätte nöjd!
  • Victoria Golv

80 omdömen
    EMILIE S
    EMILIE S: Victoria Golv mer än återställde original-golvet som legat gömd under fruktansvärd plastmatta de senaste 50 åren i min lägenhet. Det känns som att lägenheten dubblade i värde! Snabbt, proffsigt och tryggt. Rekommenderar starkt!
  • Roslags Entreprenad AB

37 omdömen
    Said D
    Said D: Extremt bra bemötande. Chefen Marko var här på plats hos och var lyhörd och förstod våra önskemål. När de väl var på plats så utförde de arbetet enligt den arbetsplan vi kommit överens om. Jag kan starkt rekommendera Roslags Entreprenad för alla mina grannar i Danderyd.
  • Parkett Design JE AB

124 omdömen
    Dags att lägga nytt golv eller bara slipa till det gamla. Låt oss golva dig med vår expertis och erfarenhet inom golvbranschen.
    Oskar T
    Oskar T: Proffsigt bemötande från första kontakt till avslut. Perfekt resultat.
  • Välkommen till Wasa Parkettservice! Vi kan det här med trägolv och hjälper dig gärna fräscha upp ditt gamla golv eller lägga ett nytt fint kvalitetsgolv!
    CAMILLA M
    CAMILLA M: Supertrevliga snickare som gjorde ett bra jobb. Lite mer att önska gällande kommunikationen men slutresultatet blev toppen.
  • Gabriel M
    Gabriel M: Genomförde en renovering av mitt kök och genomgående snickeri i min bostad. Var inget annat en helt nöjd av Dahlkar Bygg! Väldigt kommunikativ, noga med sitt utförande och håller som lovat både efter tidsplan o standard!! Helt över min förväntan och oerhört nöjd med deras insats!!!
  • Vi på M5 Bygg har väldigt nöjda kunder när det kommer till att renovera badrum!
    Björn K
    Björn K: Vasastan lägenheten - totalrenovering Vi köpte en 3:a i Vasastan som behövde totalrenoveras och jag och min fru hade aldrig renoverat något innan och vi var självklart lite oroliga, då man har hört om allt som kan gå fel. Men vad M5 bygg åstadkom var helt fantastiskt bra! Från första stund fick vi ett stort förtroende för dem. De väldigt punktliga, de var väl organiserade, väl planerade, alla var jättetrevliga, det var lätt att prata med alla arbetare, de var snabba på att svara frågor då de hade ett Whats Up konto med alla inblandade så du ständigt kunde vara delaktig. Men framförallt var de väldigt skickliga hantverkarna, som brinner för det de gör. De hjälpte oss och kom med förslag under resans gång och väldigt tillmötesgående. Vår lägenhet blev så fantastiskt bra. Det de gjorde var: Riva ut och bygga helt nytt kök & badrum, ta bort golv, slipa originalgolv, riva ner en vägg, sätta upp en vägg, dra ny el, bredspackla & måla hela lägenheten, stuckatur, och reparera allt snickeri som fönster och dörrar etc. Prismässigt var de varken dyrast eller billigast. Men vad vi fick var väldigt högklassigt arbete och superduktiga människor. De var transparenta med alla kostnader och hade inga ”gömda” kostnader. Vi har sedan dess rekommenderat dem till våra vänner som renoverar och de har varit lika nöjda som vi. M5 bygg är 5/5! Vi vill avslutningsvis tacka Micke, Andrii, David, Christian, Emil, och alla andra i M5 bygg för ett väldigt bra jobb. Ni skapade vårt drömhem!
  • Välkommen till oss på LYCAB. Låt oss ta hand om dina högt flygande planer om diverse takarbeten - För en säker miljö på osäkra höjder.
    Carl N
    Carl N: Grymt bra jobb, flexibla med tider och anpassningsbara till förutsättningarna. Fixade trasiga pannor och annat som dök upp. Städade helt rent efteråt. Bra och snabb kontakt också.
  • Vi lägger, slipar och lagar parkettgolv i Stockholm och hela Sverige. Även renovering, målning, snickeri och mer. Kontakta oss för offert och fast slutpris på ditt projekt!
    Carl Johan S
    Carl Johan S: Vi fick våra nya golv i fiskbensparkett lagda av Parkettspecialisten, otroligt fint och professionellt utfört. Måleri samt golvslipning av dom gamla golven vart även dom utmärkta. Kommer anlitas igen vid renovering av sommarstugan. 5* på bemötande 5* på utförande 5* på tydlighet och kommunikation /Calle
  • i3 Entreprenad AB

109 omdömen
    Vi bygger speciella lösningar på plats! Jobben utförs med noggrannhet, vilket genererar till en bra kontakt med kund som ofta sträcker sig många år framöver!
    Anna U
    Anna U: Har anlitat Potentia Bygg för renovering av badrum. Alltigenom professionellt utfört med regelbunden återkoppling under arbetets gång. Jag är jättenöjd med resultatet.
  • Paula B
    Paula B: Utmärkt smidigt och bra resultat . Mycket trevlig personal
  • Petra Bygg och Renovering AB

72 omdömen
    Behöver du en byggare som vet hur man tar ett projekt från start till mål - enda in i kaklet. Då har du kommit rätt. Petra Bygg löser allt inom bygg.
    Erik L
    Erik L: Petra Bygg hjälpte oss att riva en vägg och att bygga tre nya rum i vår lägenhet. Arbetet utfördes noggrant med känsla för detaljer och på tid! Dessutom var dom bra på att hantera och föreslå lösningar för oförutsedda problem som oftast uppträder i liknande byggen. Vi är mycket nöjda. Erik
  • Nybergs Kakel & Golv

49 omdömen
    Behöver du professionell hjälp med badrumsrenovering eller söker du snickare till ditt nästa byggprojekt? Ta gärna en titt in hos oss på Nybergs Kakel & Golv!
    Anna S
    Anna S: Professionella i utförandet och lyhörda för mina behov.
  • Nedstedt Byggtjänst - Vi utför alla typer av byggarbeten och renoveringar.
    Jan W
    Jan W: Jag uppskattar hantverkare som man kan prata med och diskutera steg för steg hur man löser de frågor som uppkommer, och precis det har Nedstedt varit: tillmötesgående, lösningsorienterade, pålitliga och lätta att prata med. Rekommenderar starkt.
  • Välkommen till Stjärna komfort AB - Våra expertområden är hemstädning samt renovering av alla dess slag.
    Gustav Tomas P
    Gustav Tomas P: Mycket seriösa och duktiga. Snabba och professionella. Måna om att man som kund ska bli nöjd. Rekommenderar dem!
  • ANN-CHRISTINE Ö
    ANN-CHRISTINE Ö: Vasilbygg renoverade våra bad- och duschrum samt bytte golvbrunnar och alla rör. De skötte allt bra och vi är mycket nöjda med resultatet. Det blev snyggt och prydligt men räkna med att renoveringen tar längre tid än vad som utlovats men hellre det och att det blir bra 😊
  • Kontakta oss på Almström & Ogebratt Bygger, så kan vi se hur vi kan hjälpa dig förverkliga ditt byggprojekt!
    Linda P
    Linda P: Snabbt handläggande och bra utfört. Tack!
  • Garde Bygg AB

28 omdömen
    Mikael R
    Mikael R: Snabb och professionell service!
  • Kontakta oss när du behöver en duktig målare!
    Lars Michael J
    Lars Michael J: Bra killar som gjorde ett noggrant och väl utfört arbete. Städade snyggt efter sig.
  • Lars Erik Anders L
    Lars Erik Anders L: Dalta Bygg & VVS känns annorlunda jmf med många andra bygg- och serviceföretag i branschen som jag har haft kontakt med. De kommunicerar mycket och bra, håller tider, smyger inte undan med undanflykter utan står för sitt åtagande, gör jobbet bra (enligt plan), hanterade överraskningar (i uppdraget) flexibelt och följde upp med samtal efteråt. Kan definitivt rekommendera dem. Arbetet som utfördes var ett utbyte av ett badrumshandfat + kommod, lite relaterad tätning med silikon och fastsättning av en vägghängd toalettstol vars ena fäste var löst.
  • I dag består företaget av cirka 25 personer med stor kunskap inom de flesta yrkesgrupperna. Vi har egna snickare, målare ,mattläggare, samt plattsättare vi har även personer inom puts och mur vilket b...
    Jan S
    Jan S: Jag representerar en bostadsrättsförening i Täby. Bemötande; Det tog tid att få till kontakt med ansvariga, jag fick ligga på ordentligt. Men till sist fick vi kontakt och BRA kontakt. Förväntningarna var inte allt för stora då tjänsten jag sökte var lite speciell. Vi ville ha hjälp med att gräva ur 1,5 ton jord per styck, ur ett antal blomlådor samt rådgivning omkring ämnet dränering och vattenavrinning ur dessa. Lewéns levde upp till förväntningarna och lite till. Generellt trevligt bemötande, delade gärna med sig av sina kunskaper, hade goda råd vid diskussioner om problemområdet vi sökte hjälp med. De hjälpte till med materielinköp och verktygstillverkning för ändamålet. Berörda lägenhetshavare uppskattade deras bemötande, sociala förmåga och omtanke. P.g.a. tjänsternas utförande utökades diskussionerna till flera områden vi behöver hjälp med, framåt i tiden; putsning, målning, tapetsering, el-installationer, garageportar. Några av dessa har redan genomförts med samma erfarenhet. Med utgångspunkt i dessa perspektiv vill jag verkligen rekommendera dem! Janne!
  • Alexander R
    Alexander R: Fantastiskt bra, både proffsig, engagerad och vänlig kommunikation, jättebra utfört jobb, helt enligt vad vi beställt, och sen aningen mindre (!) på fakturan än avtalat! Tusen tack! Denna firma har jag lagt till bland mina få som jag verkligen kan rekommendera!
  • Stockholm Bygg & Badrum AB

31 omdömen
    Per Å
    Per Å: Jobbet utfördes mycket proffsigt! Kan varmt rekomenderas.
  • Andreas L
    Andreas L: Skulle renovera kök samt lägga golv i hela lägenheten då vi stötte på Särelinds Bygg genom gott omdöme från grannar som anlitat dem. Under hela renoveringen så har vi haft en god kontakt och de har varit mycket trevliga & tillmötesgående. Arbetet har utförts klanderfritt och som extra plus så har de alltid varit noggranna med att städa efter sig vilket vi har uppskattat mycket. Särelinds kan varmt rekommenderas.
  • Johan M
    Johan M: Professionellt team med dedikerad projektledare som hade god kontakt med oss och de olika arbetslagen. Upplevde att bolaget gjorde sitt yttersta för att vara överens om detaljerna innan byggstart och använde sig av konsumentverkets "Hantverkarformuläret 14" som hjälper båda parter med en gemensam spec. Hantverkarna utförde ett bra arbete där alla eventuella frågor som kom upp diskuterades med oss som beställare genom projektledaren. Arbetet utfördes med utmärkt resultat och finish. Några problem stöttes på längs vägen men vi upplever att de löstes på ett OK sätt tillsammans med oss som beställare. Bolaget hade även en hel del bra feedback på alternativa lösningar vid flera tillfällen vilket uppskattas varmt. Efter avslutat arbete har vi vid två tillfällen snabbt (inom ett par dagar) fått hjälp när något behövt "justeras".