Köttet var en besvikelse. Det var köttet vi kom för, det enda riktigt viktiga med besöket. Betalar man 2500kr för två utan förrätt eller efterrätt, så är det ett högt pris och kraven är då höga.
Köttet vi beställde var från Australien, rekommenderat av personalen. De hade inte från Argentina vilket annars är mitt främsta val. Nästan dubbelt så dyrt som Argentinska men då borde det vara minst lika bra, tänkte vi felaktigt.
Smaken var bra, smakrikt. Men kocken kunde tydligen inte steka kött och köttet var senigt, mycket som... blev kvar på tallriken.
Vi beställde medium rare och när jag får mitt kött så är ena sidan så kraftigt stekt att 3 mm på ena sidan var grå, alltså stenhårt stekt. Andra sidan hade kocken inte "glömt" bort, så den sidan var lite bättre. Men köttet var ju i princip förstört.
Om det är bra kött så ska inget behöva lämnas kvar, särskilt inte av att man inte kan tugga i sig det då det var mycket som var senigt.
Man undrar hur den, som jag trodde, främsta köttrestaurangen i Sverige kan ha så dålig kock. Jag steker ofta kött och det är inte direkt svårt att steka kött medium rare och utan att någon sida blir överstekt.
Jag reser mycket i Norden och det ÄR svårt att få bra kött på restauranger i Sverige, Norge och Finland. Däremot i Danmark finns hur många bra köttrestauranger som helst, inte minst flertal argentinska och där blir köttet alltid perfekt, och mycket billigare.
Jag må vara särskilt krävande eftersom jag vuxit upp i Argentina, världens främsta köttland, med mycket smakrikt kött som knappt behöver kniv att skära igenom.
För de flesta svenskar lär det nog vara en OK köttupplevelse ändå eftersom vi i Sverige inte är vana vid att få tag på bra kött.
Nä, en riktig besvikelse faktiskt. Dyra pengar som inte var värt det.
Atmosfären var däremot lite speciell och intressant. Personalen helt OK och alla smådetaljer kring maten var goda, men det var ju köttet vi kom för. Sorgligt.
I vanliga fall hade jag så klart klagat till personalen och begärt nytt, men kulturen i Sverige är inte sån och jag var rädd att det skulle bli tjafs då och detta var en mycket speciell kväll för oss och jag vill inte förstöra den med massa negativ energi så vi släppte det där och då för att kunna fortsätta njuta av resten av kvällen.
Vi hade tidigare tänkt att vi även skulle dit och äta en annan typisk sydamerikansk/spansk specialitet, men den är mycket mer krävande av en kock och klarar de inte så enkelt som att steka en köttbit så är jag rädd för att de inte klarar mer avancerade rätter.