Varning: Använd inte Lillåns Bil AB eller Gjensidige
Om ni bryr Er om er bil och Er ekonomi använd inte Lillåns Bil AB eller Gjensidige försäkringar.
Fick tyvärr min bil bärgad hit efter en olycka.
Lämnar nu in bilen på en professionell verkstad i Stockholm efter att ha blivit utsatt för Lillåns Bil AB för att åtgärda fel och återkommer med en detaljerad beskrivning av vad som hänt.
En reparation som borde kosta cirka 3'000 sek kommer att kosta oss lite över 17'000 sek vilket är helt oacceptabelt. Då har dessutom Gjensidige... betalat ut 8'000 sek till Lillåns Bil AB. Gjensidige har dessutom godkänt helt onödigt byte av vindruta, förmodligen utan acceptabel dokumentation.
Lillåns Bil AB har bytt vindrutan men inte lyckats. Läcker som ett såll.
Carglass och mina kommentarer är:
• Rutan var bara delvis limmad till karossen. Vid regn är det tveklöst att vatten skulle ha trängt in vid krockkuddar i sidostolpar.
• Man har inte använt primer, så limmet satt helt löst där det nu fanns lim. Stora partier var inte limmade alls.
• Inget gel var applicerat mellan regnsensor och glas. Man har helt struntat i att applicera gel, vilket innebär att sensorn inte fungerade.
• Regnsensorn var snett och illa monterad.
• Vindrutan är en del av karossen och väsentlig del av strukturen, den här monteringen av vindrutan måste anses vara trafikfarlig.
• Carglass bedömning är att rutan skulle ha åkt ur vid en kollision. Då jag har jobbat med kollisionsanalyser på Saab Scania, så vet jag att detta är direkt farligt och förmodligen en korrekt bedömning.
• Torkarblad passar inte till torkararmar och dessutom är det fel torkararmar som monterats.
• Det saknas två skruvar och ett plastskydd i motorrummet.
• Panelen över torkarmotor och mekanism var inte fastlåst (helt otroligt när det bara är att vrida låsningarna 90 grader).
Det mest märkliga var att jag lämnade bilen med cirka 14 liter bensin och får bilen tillbaka med mindre än 1 liter bensin. Firman har då kört bilen in och ut från verkstaden en gång och hämtat mig vid Örebro C. Det här är helt oacceptabelt.
Kvalitetskontroll (QA) existerar inte här, Ni får ingen dokumentation som visar vilka kontroller av arbetet som utförts.
Vill bara varna er som läser recensioner så att ni inte får liknande dyr och otrevliga upplevelse med Lillåns Bil AB.