Vi har under flera gånger tidigare år gärna kommit hot för att fira och även med våra utländska gäster. Nu är konceptet ändrat och man har satt ett gigantiskt marmorbord mitt i lokalen som är för brett för stt kunna ha en naturlig konversation. Vi lyckades byta till ett sidobord som tur var. Menyn är förutbestämd vilket var en överraskning, liksom att huvuddelen av maten var ganska smaklös och med betoning på asiatisk fisk. Man fick en titt på menyn efter maten. Någon sås till e av rätterna var så salt att den var oätbar....
Operakällaren
Om företaget
Operakällaren serverar internationell haute cuisine, signerad kökschef Stefano Catenacci. I vinkällaren finns ett stort urval av utsökta viner från hela världen. Operakällaren har tilldelats en stjärna och hela fem röda bestick i Guide Michelin o
5 omdömen om Operakällaren
Trevlig personal med koll på läget. God mat. Mycket mysig miljö (övervåningen). Lite för få toaletter och mörkt där nere så man ser inte om
För det första så fick vi sitta vid ett långbord mitt i lokalen. Långbord vid Fine Dining? Den andra överraskningen var att vi inte fick en meny att välja våra favoriträtter från på konventionellt sätt. De hade bara en enda meny utan valfrihet, maten portionerades ut i små omgångar och det var inte speciellt gott heller tyvärr. Hade jag vetat detta innan beställningen så hade jag valt ett annat ställe men tyvärr nämndes inget om detta, det kom som en fullständig överraskning. Serveringspersonalen var dock trevliga och kunniga.
En riktig pärla finner du om du besöker den välrenommerade restaurangen Operakällaren, centralt belägen mitt emot Kungliga Slottet i Kungsträdgården. Från början till slut kommer din kväll att uppfylla samtliga förväntningar som du kan tänkas ha av en topprestaurang. Personalen är mycket kompetent och tillgodoser dina behov utan att du ens behöver fundera över exempelvis varför ditt vattenglas är tomt. Utöver menyn erbjuds man små överraskningar titt som tätt under kvällen. Kort och gott så är ett besök på Operakällaren ett måste för den som har höga krav på mat, vin, service, med mera.
Va på brunch i lördags, allt va toppen, från jag kliv in genom dörren tills jag mätt och belåten gick ut igen :) toppen 👍
Först en varning: Operakällaren är en klassisk gubbrestaurang och undvikes därför. Likaså är Cafe Opera ett sunkhak för puckade silikonbrudar (som till vardags jobbar som hårfrisörskor i Farsta), samt dörrvakter som inte tvekar att sparka folk i huvudet. Undvikes alltså likaså. Däremot är Operans lilla sidorestaurang Bakfickan ett vackert litet brasserie som för tankarna till länder som Frankrike, Italien och Belgien. Maten är prisvärd (Bakfickans specialitet är vällagad husmanskost), det mousserande vinet är underbart &...
I en helt underbar lokal, med utmärkt personal serveras ett rätt trist julbord. Antalet rätter är inte problemet - kvalitén är för låg. Strömmings-och sillinläggningarna är klart trista (Nils-Emil, hjälp dom...)och ålen för hårt rökt och därmed "torr". Laxarna ok, men för en tusenlapp kan man begära mer. Kom igen - ni kan bättre. Har även ätit julbord -08 och tycker att nivån har bättrats rejält. Tack för det och jag höjer till tre reco´s. Jag ser fram emot att utdekla en fjärde nästa år.
Lunchen var jättegod men.dagens är antingen kött eller fisk, vill man äta vegetariskt får man beställa från à la carte. Bra service och fina