Jag var hos Kerstin Bengtson-Nyström på Brahekliniken för att ersätta en fyllning som annan tandläkare gjort och som ramlat bort. Blev chockad över kostnaden (2295 kr) och när jag påpekade att kvittot innehöll fler åtgärder än vad som gjorts fick jag svaret "ja, men du var här inne nästan en timme". Utöver att ta betalt för full undersökning och kontroll som jag tackat nej till (eftersom jag hade haft en fullständig kontroll någon vecka tidigare), blev jag debiterad för fyllningar på två ytor (trots att det bara var en yta... som fylldes, och inte ens den så komplett som hade gjorts tidigare av annan tandläkare) och 425 kr för "information", dvs att tandläkaren sa att man ska använda sig av gnuggmetoden som man lärde sig redan i grundskolan. Man känner sig verkligen maktlös inför sådana här oetiska tandläkare som utnyttjar Försäkringskassans system för att godtyckligt bestämma priset på den vård man får utan att man som patient varken kan förutse eller påverka vad man ska betala.
Som tandläkare är Kerstin Bengtson-Nyström kanske duktig, för det kan hända att det inte var en enkel åtgärd och hon lyckades iallafall ersätta fyllningen utan att tandköttet började blöda alltför mycket. Lika snyggt som hos förra tandläkaren blev det inte och inte heller lika komplett eftersom hon bara ersatte en liten del av fyllningen. Svårt att rengöra resten av tanden blir det också, eftersom det nu är kvar gropar där den tidigare fyllningen satt. Nu hoppas jag bara att den nya lilla fyllningen kommer att sitta kvar!