Jonas Aneby anlitades som naprapat av min arbetsgivare, ett större it-företag, i elva år innan vårt kontor flyttades. Två dagar i veckan var han tillgänglig i ett behandlingsrum på kontoret och han var faktiskt alltid fullbokad. Vi anställda kan fortfarande anlita honom på företagets bekostnad vid behov. Han har varit mycket uppskattad för sin skicklighet att åtgärda musarmar, förskjutna bäcken, ländryggsproblem, nackvärk, ischiasliknande värk och allt annat som drabbar den som sitter mycket och statiskt framför en dator.... Han har haft ofta anlitade personliga genomgångar där han visat på vilka övningar och träningsredskap man bör använda utifrån de besvär man har.
Jag fick god och sakkunnig hjälp med ryggen efter att ha blivit påkörd i bil bakifrån för ett par år sedan, en olycka där flera diskar och musklerna påverkats. Jag fortsätter att gå på regelbunden behandling hos honom och det inte bara för de så att säga traditionella besvär som är kopplade till ett långvarigt stillasittande kontorsarbete: jag har en neurologisk sjukdom med komplexa följder i kombination med en reumatisk systemsjukdom, men också där får jag hjälp mot de problem som därigenom uppstår med muskelspänningar och felbelastningar. Jag får också balans- och muskelstärkande övningar, samtidigt som han anpassar den övriga behandlingen efter just mina behov. Jag upplever det som att jag är i kompetenta händer.
Som person är han gladlynt, lättsam och lyhörd.