Jag anlitade Kjellners Rör när badrummet skulle renoveras pga ett bakfall.
Jag kan inte under några omständigheter rekommendera Kjellners Rör AB.
Fel och brister avlöste varandra. Gång på gång fick rörmokaren komma tillbaka för att åtgärda s.k. slarvfel, skador och fel pga bristande kunskap. Inte nog med alla fel och brister, de t.o.m fakturerade för varje gång rörmokaren kom för att åtgärda fel, brister och skador orsakade av honom. De fakturerade för dagar och tider som de inte har varit här. De fakturerade för tid och... dagar då rörmokaren kom förbi oanmält bara för att se hur det gick med renoveringen. De fakturerade för tid då rörmokaren kom till mig för att låna min bilningshammare, som rörmokaren använde till renovering av badrum hemma hos sig. När han lämnade tillbaka bilningshammaren var sladden trasig, så jag lämnade in den för att få ny hel sladd – som tack, för att jag var snäll och lånade ut min bilningshammare till rörmokaren, fick jag tillbaka min maskin med trasig sladd plus att jag fakturerades för tiden när han kom för att låna maskinen.
En gång sa rörmokaren (han som var här och jobbade i mitt badrum) att han inte tänker ta det på sitt ansvar om det är något som inte blir bra.
Den 7 maj skickade jag en reklamation, via e-post, till Kjellners Rörs VD och till platschefen i Kvänum. Jag har ringt flera gånger till både VD’n och platschefen/arbetsledaren i Kvänum, utan att någon av dem har svarat. Den 10 maj svarade VD David Kjellner. Han sa att han var på semester och bad mig slå en signal på måndag, dvs den 13 maj. Sedan dess har jag ringt många gånger, men VD’n har inte svarat en enda gång. Han har inte ringt tillbaka, han har inte heller svarat på mitt mail. Jag har även ringt till Kvänums platschef/arbetsledare Anton. Jag har pratat in på Antons telefonsvarare några gånger. Det verkar som om han har blockerat mig. Anton har inte svarat på mitt mail, han har inte ringt tillbaka till mig. Den 20 maj skickade jag ett sms till en av Kjellners Rörs rörmokare, jag frågade om han kunde ringa till mig när han har tid – rörmokaren har inte hört av sig. Nu har jag fått veta att Kjellners Rörs VD David Kjellner har sagt till anställda att de inte ska svara mig, och att de inte ska göra några åtgärder här.
Den ena läckan efter den andra. En gång stod vattnet och forsade från pannan i pannrummet, när rörmokaren var på väg att åka härifrån. Golvbrunnen hade han satt otroligt långt över golvnivå, vilket snickaren reagerade på. I ett av fördelningsskåpen hade han gjort stora hål i botten utan att ordna så att det blev tätt ner i väggen. Skruvar kommer ut genom väggen i rummet bredvid badrummet.
Rörmokaren tog skruvdragaren och skruvade fast en ny kåpa på wc-stolen, man kunde höra hur det sprack. Det sprutade vatten vid spolning. Rörmokaren kom han tillbaka med en annan kåpa. Jag såg direkt att den inte passade till min toastol – jag har IDO. Jag sa att den inte passar, men han vägrade att lyssna på det. Han sa ”Jo, den passar!”. Jag såg att kåpan var dammig och den hade typ rött nagellack på sig som jag skrapade bort med nageln, samtidigt frågade jag var han hade hämtat kåpan – han svarade att han hade hämtat den på Ahlsell och att de sa att den passar till en IDO. När han satt och försökte laga toastolen blev han plötsligt rasande. Det var så att hela taket lyfte. Han skrek ”Nu skiter jag i det här och tar tre veckors semester”. Han sa att det var mitt fel, för att jag stod där. Han skrek att jag skulle skaffa en annan rörmokare. Han gapade och skrek. Han gick ut och smällde igen dörren. Jag öppnade dörren och sa ”Jag blir verkligen jätteledsen när du är och gör så här” – då skrek han ”Det skiter jag i!!!”. En otrevlig rörmokare med ett temperament som jag inte vill ha i mitt hem.
Jag kan inte skriva om alla fel och brister, för det skulle bli flera A4-sidor. Men om det är någon som vill veta mer detaljerat, då går det bra att kontakta mig – jag tog väldigt många foton under pågående badrumsrenovering.